Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytanko, i problem z komputerem.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem i pytanko w jednym :D Zainstalowałem na moim drewnianym kompie windows 7 (wcześniej używałem XP, ale komputer podczas gry się wyłączał itp,). Zasilacz jest tak do dupy, że aż chu*. I po prostu jak coś robie na kompie i szybko przełączam między kartami w przeglądarce, albo robie wiele rzeczy na raz, to monitor się wyłącza (jak robie wszystko powolutko, albo nie robie nic, to dziala normalnie), ale komputer daje pracuje (teoretycznie, bo muza przestaje grać i nic się nie da zrobić), dopiero restart umożliwie mi dalsze prace. Na XP nie miałem takich problemów (po za całkowitym resetem kompa podczas gry, dlatego tez zainstalowałęm 7), ale myślę że to nie wina systemu, a karty graficznej lub zasilacza. (Mam zintegrowaną karte graficzną, zasilacz noname).

Pytanko: Czy mogę przełożyć ram z jednego komputera, do drugiego? (Nie musi być nic zintegrowane czy coś, tylko odkręcam wyciągam ram i se wymieniam, czy to bardziej skomplikowane?)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Czy twoje aktualne podzespoły są w stanie udźwignąć Win 7 na min. ?

Sprawdź to najlepiej programem speccy.

Oczywiści możesz dołożyć ram jeżeli tylko złączę ddr... jest identyczne

1378331621-U719057.png

Opublikowano

No ta, niby tak... procesor 1,8GHZ 2 rdzeniowy, RAM 4 GB, tylko ta karta zintegrowana, ale 128mb więc powinno dać rade. Mi się wydaje że to przez zasilacz, możliwe ze napięć nie trzyma, jak myślicie? Wina systemu to raczej wątpie, bo dzieje się tak tylko jak robie coś na szybciora... (czyli chyba komputer nie wyrabia)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

400 W, ale wczęsniej mi tu pisali że mam go wymienić, bo jest do dupy (chciałem wymieniać karte graficzną)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ten zasilacz noname ...dobrze (znaczy nie dobrze) a ilu watowy ?

Może mieć nawet 10 tysięcy ale jak jest do dupy to nawet forton z trollegro będzie lepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...